Comeniusproject

Tijdens de week van 24 maart 2014 kregen we onze buitenladse collega’s van het Comeniusproject op bezoek in onze school.   Ze komen uit Portugal, Denemarken, Zweden en Slovenië.  De bedoeling is dat ze onze school wat beter leren kennen.   We zullen meer bepaald werken rond het thema feedback: hoe komt dit in onze school aan bod?

Dit schooljaar zullen enkele leerkrachten naar Zweden en Denemarken op bezoek gaan.

Wat is Comenius?

Wij nemen met onze school deel aan het Comenius project.  Dit is een samenwerking tussen scholen in verschillende Europese landen.

Het thema waarrond we zullen werken is ‘The power of feedback’: hoe kunnen we waardevolle feedback geven in de klas en beter evalueren.   Door andere scholen te bezoeken en te praten  met de leerkachten ginder hopen we ideeën op te doen en van elkaar te leren.

Naast België participeren ook Denemarken, Zweden, Slovenië en Portugal.

Boeken europa

 

 

 

 

 

De eerste nieuwsbrief vind je hier: Newsletter COMENIUS 1

Van waar de naam Comenius?

Jan Amos Komenský (17de eeuw) was een Tsjechisch pedagoog. Comenius pleitte voor onderwijs van iedereen, zowel voor jongens als meisjes en van alle standen.

Comenius gang

 

 

 

 

 

 

De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar maakten in de inkomhal van onze school al een ‘Comeniushoekje’.  Je vindt er interessante en leuke weetjes over vele Europese landen.